Skip to main content

Twee keer alarm voor motorproblemen

Datum: zondag 21 juli 2024 | Sectie: Breskens

Zondag is reddingboot Zeemanshoop tweemaal gealarmeerd voor jachten met motorproblemen. Beide jachten zijn veilig afgemeerd in de havens van Vlissingen.

Aan het begin van de zondagmiddag werd de dienstdoende schipper gebeld door een zeiljacht met een motorstoring bij Vlissingen en vroeg om assistentie. De schipper liet via de KNRM Alarmcentrale de bemanning alarmeren voor een maritieme hulpverlening (MHV).

Na het uitvaren werd het jacht gevonden nabij de SS3 boei en is op sleep genomen naar Breskens en afgemeerd bij de jachthaven. Terwijl de bemanning nog bezig was met het afmeren van het jacht gingen de piepers opnieuw voor een jacht met motorproblemen voor Vlissingen.

Tijdens het uitvaren richting Vlissingen werd er contact opgenomen met de Kustwacht voor meer gegevens. Zij vertelden dat een passant hulp had aangeboden en het jacht op sleep genoment heeft naar de Ruyterhaven in Vlissingen. De Zeemanshoop kon daarop terug naar het station.

Tijdstippen alarm: 13:17 en 14:29 uur
Wind: Noord-West 3 Bft.
Zicht: Goed
Alarmeringnr: 25 & 26

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.