Skip to main content

Surfer voor Borssele in problemen

Datum: zondag 17 februari 2019 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is zondagmiddag met spoed uitgerukt voor een surfer in problemen. Eenmaal ter plaatse werd de surfer door de reddingboot uit het water gehaald en op het strand afgezet.

Op deze mooie zondagmiddag komt er bij de Nederlandse Kustwacht een melding van binnen van een surfer die niet meer op eigen kracht de kant kan bereiken. De surfer drijft steeds verder af richting het hoofdvaarwater van de Westerschelde.

De Kustwacht alarmeert de Breskense reddingbootbemanning. Deze zijn binnen 5 minuten onderweg met reddingboot Zeemanshoop en zetten koers naar de kerncentrale.

Onderweg worden meer gegevens verkregen van de Kustwacht. De peilboot Deep Volans is in de buurt metingen aan het doen en meld dat de kitesurfer op zijn zeil is gaan liggen.

Wanneer de reddingboot ter plaaste is, wordt de surfer en zijn matriaal via de drenkelingenklep van de reddingboot aan boord genomen en wordt hij weer afgezet op het strand van waar hij vertrokken is.

De reddingboot wordt bedankt voor de snelle interventie en kan retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 12:43 uur
Wind: Zuid 4 Bft.
Zicht: Goed (21 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.