Skip to main content

Surfer in problemen en roept MAYDAY

Datum: dinsdag 16 juli 2024 | Sectie: Breskens

Een surfer is dinsdagavond in de problemen geraakt voor de kust van Breskens en kon niet meer zelfstandig aan wal geraken. Hij roept hulp in via zijn draagbare marifoon door het noodsein "MAYDAY" te gebruiken. De bemanning van de Zeemanshoop neemt de ongedeerde surfer aan boord en zet deze weer veilig aan de wal.

Een surfer is dinsdagavond onder de kust bij Breskens aan het surfen op de golven en de wind maar raakt steeds verder van het strand af. Hij doet nog enkele verwoedde pogingen maar slaagt er niet om dichterbij de kust te komen. Hij heeft bij zijn uitrusting gelukkig een handmarifoon en zend het noodsein "MAYDAY" uit.

Een aantal bemanningsleden waren aanwezig op het station toen ze via de marifoon het noodsein "MAYDAY" hoorde. De plaatsvervangende schipper neemt direct contact op met de Kustwacht om de overige bemanning van de Zeemanshoop te alarmeren.

Bij het uitvaren van de haven van Breskens zien ze de surfer gelijk rond de zandbanken van Breskens nog verwoedde pogingen doen om op zijn board richting de kust te gaan maar de omstandigheden maken dit onmogelijk. Na enkele minuten ligt de Zeemanshoop al bij de surfer en wordt hij inclusief zijn materiaal aan boord genomen. De surfer maakte het goed en is veilig in de haven van Breskens op de wal gezet. 

Tijdstip alarm: 19:58 uur
Wind: West-Zuid-West 5 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.