Skip to main content

Sociaal vervoer voor Zeeuwse visserman

Datum: zaterdag 17 november 2018 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens heeft afgelopen nacht een vissersman vanaf een Zeeuwse viskotter gehaald. Wegens privé omstandigheden moest de man met spoed naar de wal.

Woensdagavond wordt de reddingbootschipper gecontacteerd door de eigenaar van een viskotter. Een bemanningslid aan boord van de kotter moet vanwege familiale omstandigheden met spoed naar de wal. Vraag is of de reddingboot hierin iets kan betekenen.

De kotter komt vanaf de Engelse kust richting Zeeland gevaren. Afgesproken wordt dat de reddingboot naar een vast punt vaart op zo’n 25 zeemijl west van Breskens.

Als de kotter ver genoeg gevorderd is, wordt via de Nederlandse Kustwacht de reddingbootbemanning gealarmeerd. Deze varen rond middernacht uit met reddingboot Zeemanshoop.

Eenmaal ter plaatse bij de viskotter wordt de visserman aan boord van de reddingboot genomen. Er wordt koers gezet naar Vlissingen, waar de man rond 1.45 uur aan wal kan stappen. De reddingbootbemanning wordt bedankt voor deze service en kan retour naar Breskens.

Tijdstip alarm: 23.41 uur
Wind: Zuid-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed (12 NM & donker)

Noot: KNRM-reddingboten voeren een aantal maal per jaar ‘sociaal vervoer’ uit voor zeevarenden. Dit is dan meestal voor dringende familiale omstandigheden. Hoewel dit geen reddingstaak is, vinden de KNRM en haar vrijwilligers dit wel belangrijk en dankbaar werk.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.