Skip to main content

Reddingboot Breskens evacueert 13 zwemmers van zandplaat

Datum: zondag 16 juli 2017 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is zondagmiddag uitgevaren voor een melding dat zwemmers in de problemen waren. De zwemmers zijn van een zandplaat gehaald en naar Breskens gebracht.

Verschillende boten voor Breskens maken melding dat er personen in de problemen zijn op de Plaat van Breskens. Via de Nederlandse Kustwacht wordt direct de reddingboot gealarmeerd.

Reddingboot Zeemanshoop vaart met spoed uit en ziet net buiten de haven een groep mensen op de zandplaat. Twee opstappers van de reddingboot worden via de drenkelingenklep op de plaat gezet om polshoogte te nemen.

Het blijkt om een groep van 13 zwemmers te gaan die eerder op de middag vanaf Nummer Een vertrokken zijn. Ze wachten op de kentering van het tij om via de plaat terug te lopen en daarna het vaarwater weer over te zwemmen.

Het overzwemmen van een vaarwater in de Westerschelde is echter verboden en gezien de drukte met vaartuigen ook zeer gevaarlijk. De Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit vraagt aan de reddingboot om de personen te evacueren van de plaat en aan land te brengen.

Via de drenkelingenklep wordt de hele groep aan boord van de Zeemanshoop gebracht. Nadat op de zandplaat voor Nummer Een ook nog enkele spullen van de groep zijn opgehaald, worden de zwemmers in de haven van Breskens veilig aan wal gezet.

De groep heeft van Rijkswaterstaat een waarschuwing gekregen en de procedure om vergunning aan te vragen en de juiste instanties in te lichten.

Tijdstip alarm: 13:58 uur
Wind: West 5 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.