Skip to main content

Nieuwe calamiteitensteiger officieel geopend

Datum: vrijdag 03 februari 2017 | Sectie: Breskens

In de haven van Vlissingen-Oost is vrijdag de nieuwe calamiteitensteiger officieel geopend. Verschillende instanties, waaronder de KNRM, waren aanwezig.

De burgemeester van Borsele heeft vrijdag in de Scaldiahaven van Vlissingen-Oost de nieuwe calamiteitensteiger officieel geopend. Deze calamiteitensteiger is zowel vanaf land als vanaf het water openbaar bereikbaar. Tevens heeft hij een grote capaciteit.

Verschillende overheidsdiensten en hulpverleners op water en land waren aanwezig om de opening bij te wonen. Tevens werd er door enkele hulpverleners nog een demonstratie gegeven.

Door deze calamiteitensteiger is er nu ook aan de monding van de Westerschelde een zogenaamde ‘A-locatie’ voor het aanlanden van grote groepen mensen in geval van een groot incident op het water of in de haven.

Na het openen van de steiger ging reddingboot Zeemanshoop nog richting Vlissingen. Hier was de reddingboot aanwezig op uitnodiging van Multraship om acte de présence te geven tijdens de vlootschouw voor Koning Willem-Alexander.

KNRM Breskens bedankt de collega’s van reddingstations Cadzand, Hansweert en Veere voor medewerking aan deze dag. Tevens bedanken we Multraship voor de uitnodiging om deel te nemen aan de vlootschouw.

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.