Skip to main content

Motorproblemen met rookontwikkeling

Datum: donderdag 01 augustus 2019 | Sectie: Breskens

Donderdagochtend is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor motorjacht met motor problemen waar wat rookontwikkeling bij was geweest. Het jacht is opsleep genomen en naar de haven van Breskens gebracht.

Donderdagochtend is een jacht met 2 opvarenden onderweg van Breskens naar Terneuzen net buiten de haven van Breskens krijgt het jacht te maken met motorstoring waar bij er ook wat rook ontstaat. De opvarenden vragen via de Nederlandse kustwacht om hulp. De Breskens reddingbootbemanning wordt gealarmeerd.

Als de reddingboot de haven verlaat blijkt dat de rookontwikkeling gestopt is zodra de motor uit gezet was. Ter plaatse wordt een opstapper overgezet en het jacht naar Breskens gesleept. In Breskens aangekomen wordt het jacht langszij genomen en afgemeerd bij een jachtwerf. De eigenaar die tevens donateur is was zeer blij met de hulp en bedankte de reddingbootbemanning die daarna weer hun eigen weg konden vervolgen.

Tijdstip alarm: 11:44 uur
Wind: West 3 Bft.
Zicht: Goed (21 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.