Skip to main content

Medische noodsituatie op hengelboot

Datum: maandag 09 november 2015 | Sectie: Breskens

De reddingboot van Breskens heeft maandagmiddag medische assistentie verleend op de Westerschelde. Een man met zware rugklachten is gestabiliseerd en overgedragen aan de ambulance.

Net voor het middaguur wordt de reddingbootschipper gebeld door de eigenaar van hengelboot Festijn. Aan boord van de hengelboot heeft een man rugklachten en de eigenaar vraagt of de reddingboot de man kan ophalen.

De reddingbootschipper adviseert om eerst via de Nederlandse Kustwacht de Radio Medische Dienst van de KNRM in te schakelen. Zij beslissen of een medische evacuatie noodzakelijk is. Hij heeft nog maar net ‘opgehangen’ als zijn telefoon opnieuw gaat. Het is weer de eigenaar van de hengelboot. Deze verteld dat de man met rugklachten buiten bewustzijn is geraakt!

De reddingbootschipper belt direct de Kustwacht om ze bij te praten en om alarm te maken voor de Breskense reddingbootbemanning. De hengelboot haalt haar anker op en zet koers richting Breskens.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en is na zo’n 10 minuten varen ter plaatse. Twee opstappers worden overgezet om de situatie te beoordelen. De man is inmiddels weer bij bewustzijn, maar heeft zeer veel rugpijn. Besloten wordt om de man stabiel te laten liggen en niet te evacueren naar de reddingboot. Opstappers blijven bij de man en dienen zuurstof toe.

De reddingboot vaart terug naar Breskens, waar de ambulance inmiddels gearriveerd is. Als het medisch personeel aan boord is, wordt snel terug uitgevaren. Even later wordt het ambulancepersoneel overgezet op de Festijn, waar ze de patiënt een pijn verlagend middel kunnen toedienen.

Eenmaal terug in de haven van Breskens meert de Festijn af aan het KNRM ponton. Met een schepbrancard wordt de patiënt van de hengelboot gehaald en naar de ambulance gebracht. Deze zal de man naar het ziekenhuis in Brugge brengen.

Tijdstip alarm: 11:54 uur
Wind: Zuid-West 6 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.