Skip to main content

Kano onderweg naar Griekenland

Datum: dinsdag 19 juli 2022 | Sectie: Breskens

Vanmorgen is de reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een kano die de oversteek van Vlissingen naar Breskens had ingezet. De kano dreef af op de stroom en leek niet echt zeewaardig. De Zeemanshoop is met de kano meegevaren tot Rijkswaterstaat ter plaatse kwam en zich vlakbij Breskens over de kano heeft ontfermd.

In alle vroegte werd de bemanning van reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd voor een kanoër die in de problemen leek te zijn geraakt. Door de sterke stroming dreef de open kano flink af. Ter plaatse bleek het om een bekende van de KNRM te gaan. Enige tijd terug is dezelfde kanoër in de problemen geraakt op de Noordzee en is toen door KNRM Westkapelle van zee gehaald. 

De kanoër leek zich vanmorgen niet bewust van de onveilige situatie waarin hij zich, zo midden op de Westerschelde, bevond. Hij gaf aan dat hij onderweg was naar Griekenland en geen hulp nodig had. In overleg met de Kustwacht en verkeerscentrale Vlissingen blijft de reddingboot met de kano meevaren tot hij het vaarwater bij Hoofdplaat is overgestoken. Hier neemt een rib van Rijkswaterstaat het van de reddingboot over, waarop de Zeemanshoop retour reddingstation gaat.

Tijdstip alarm: 06:11
Wind: Oost Bft. 3
Zicht: Goed

 

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.