Skip to main content

Bressiaanse viskotter in problemen door technisch mankement

Datum: zaterdag 03 november 2018 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is zaterdagmiddag uitgevaren ter assistentie van een viskotter met technische problemen. De reddingbootbemanning bracht 12 sportvissers in veiligheid en leverde daarna assistentie en medische hulp.

Een Bressisaanse viskotter is in de monding van de Westerschelde aan het vissen met 12 sportvissers aan boord. Door technische problemen krijgt de kotter de bakboord giek niet meer omhoog. De eigenaar vindt deze situatie te gevaarlijk om met passagiers aan boord op te lossen en roept daarom hulp in.

De Nederlandse Kustwacht alarmeert de reddingbootbemanning van Breskens. Deze varen uit met reddingboot Zeemanshoop en zetten koers naar de Wielingen-Noord, waar de viskotter zich op dat moment bevindt.

Eenmaal ter plaatse worden eerst alle 12 sportvissers aan boord van de reddingboot genomen. Als de passagiers veilig zijn, worden er ter assistentie twee opstappers op de viskotter gezet.

Uiteindelijk lukt het om met een noodconstructie de bakboord giek omhoog te krijgen en het visnet aan boord te hijsen. De viskotter en de reddingboot zetten koers naar de thuishaven, waar de reddingboot eerst de 12 sportvissers veilig aan wal zet.

Tijdens de werkzaamheden is een visser ten val gekomen. Uit voorzorg laat de reddingbootbemanning via de meldkamer een ambulance alarmeren.

In overleg met de ambulancemedewerkers wordt besloten om alvast richting de viskotter te gaan. Wanneer deze eenmaal tegen de steiger ligt, evacueert de reddingbootbemanning de visser om na te laten kijken door de ambulancemedewerkers.

Aan het KNRM-ponton wordt de visser naar de ambulance getransporteerd. Gezien de aard van de verwondingen besluiten de ambulancemedewerkers om de visser mee te nemen naar het ziekenhuis in Terneuzen voor verdere behandeling.

Tijdstip alarm: 13:19 uur
Wind: Zuid 3 Bft.
Zicht: Goed (12 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.