Skip to main content

KNRM Stations Ameland helpen zinkend schip

Datum: donderdag 22 juni 2017 | Sectie: Ameland-Nes

Op donderdagmiddag 22 juni wordt er via het Kustwachtcentrum een kort MAYDAY gehoord. Er is geen contact met de dame die mayday roept.
De exacte postitie is niet bekend, beide Amelander KNRM teams gaan de Noordzee op om te zoeken.

Via een ander jacht in de buurt komt een positie door en reddingboot Maria Hofker wordt vanaf het strand gelanceerd en stoomt direct door. Zij zetten direct twee man aan boord van het 15 meter lange motorjacht. Er staat dan al flink water in het schip.

De Runner van Veltman Marine Services is ook aanwezig en begint met pompen. Kort daarna arriveert reddingboot Anna Margaretha en zet ook de pompen aan. Als er toch te veel water naar binnen komt worden de twee opvarenden aan boord van de Anna Margaretha genomen.

De situatie lijkt stabiel te zijn en de Corona wordt met vereende krachten richting het Noordzeestrand gesleept. Daar kan het aan de grond gezet worden, zodat verder afzinken voorkomen kan worden. Eenmaal aan de grond kan de machinekamer leeggepompt worden en de lekkage gedicht. Er blijkt een uitlaat los en een schroef met as verdwenen.

Berger Veltman neemt het schip over en kan de Corona naar de jachthaven brengen.
Beide opvarenden blijven een nachtje op Ameland slapen en gaan de volgende ochtend naar het vaste land.

Ameland-Nes

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.