Skip to main content

KNRM Medemblik vaart uit voor vaartuig met motorproblemen

Datum: zaterdag 01 augustus 2015 | Sectie: Nieuws

De reddingboten van KNRM reddingsstation Medemblik zijn zaterdagmiddag uitgevaren voor een vaartuig met motorproblemen. Het vaartuig bevond zich ongeveer een halve mijl ten noorden van het Vogeleiland de Kreupel.

Ongeveer rond 1530 uur kwam de melding dat er een vaartuig is met motorproblemen.Reddingboot 't Span vaart uit richting opgegeven positie, evenals reddingboot Bernardine. Ook commercieel bergingsvaartuig Odin heeft gehoord dat er iets aan de hand is en vaart richting het gebied waar ook de reddingboten van KNRM Medemblik varen. Omdat het betreffende zeiljacht nog langzaam richting Medemblik vaart, is reddingboot 't Span als eerste ter plaatse al voordat de opgegeven positie is bereikt. Reddingboot Bernardine zocht iets meer ten noorden van die positie, maar komt vervolgens ook richting het betreffende jacht. De motor van het jacht werkt nog wel, echter het schip maakt heel weinig vaart.

Reddingboot 't Span zet 2 opstappers over en neemt vervolgens het jacht op sleep. Op het jacht zijn 5 opvarenden, een gezin, die het jacht voor een weekje hebben gehuurd. Reddingboot Bernardine vaart eerst even mee en gaat vervolgens in de haven van Medemblik een plek zoeken om het jacht af te meren. Bij onderzoek later in de haven van Medemblik blijkt de gaskabel te zijn gebroken van het jacht en dat dat de oorzaak was van het motor probleem. Vlak voor de haven van Medemblik neemt reddingboot Bernardine het jacht langszij. Op die wijze wordt het jacht de haven in gebracht en afgemeerd bij het kraantje in de Pekelharing haven. Hier worden de gegevens van het schip, huurder en verhuurder opgenomen, waarna reddingboten Bernardine en 't Span weer terugkeren naar hun thuishavens.

Actie 2015 – 18
Tijdstip: 15.28
Wind: NW, 2 bft

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.