Skip to main content

IMRF keert terug naar Finland voor zijn tweede #WomenInSAR-trainingsevenement

Datum: maandag 16 september 2024 | Sectie: Nieuws

Twee vrouwen van verschillende KNRM-reddingstations. De één op het binnenwater, de ander heeft als geboren Scheveningse het zoute water door haar aderen stromen. Maar wat ze allebei in hun bloed hebben, is de drive om mensen in nood te helpen. Eind augustus reisden Jeanine Staal en Angela Spaans naar Finland om de KNRM te vertegenwoordigen bij een speciale Women in SAR-training.

Samen met vrouwelijke redders van over de hele wereld, vertegenwoordigd uit 10 landen, waaronder Ascension Island, Australië, Estland, Finland, Duitsland, Ierland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, werden er ervaringen uitgewisseld over hoe het is om als vrouw vrijwilligerswerk te doen in de mannelijke maritieme wereld. Want nog steeds is het in veel landen, ook in Nederland niet vanzelfsprekend dat er op elke reddingboot vrouwen meevaren.

imrf 01

Het evenement werd dit jaar opnieuw georganiseerd in samenwerking met de Finse Reddingsbootinstelling (FLBI) en vond plaats in het Bågaskär-trainingscentrum van 23 tot en met 25 augustus 2024.

Leden van de IMRF-community kwamen van over de hele wereld bijeen voor het driedaagse trainingsevenement, waar de deelnemers opnieuw de kans kregen om praktische en operationele vaardigheden te leren, verzorgd door door experts van de FLBI. 

imrf 02

Jaakko Heikkilä, International Programme Manager van het IMRF, zei over het evenement: "We willen iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt enorm bedanken. Van het team van FLBI tot alle deelnemers, waarvan sommigen de halve wereld over zijn gevlogen om hier te zijn. Het was weer een spannend en waardevol evenement dat de maritieme SAR-gemeenschap in staat stelde om van elkaar te leren. "De #WomenInSAR-campagne van het IMRF blijft de maritieme SAR-industrie pushen om zichzelf inclusiever te maken voor vrouwen. Evenementen als deze, en andere evenementen van het IMRF zoals ons #WomenInSAR-mentoringprogramma, openen veel deuren voor vrouwen om gedurfde nieuwe stappen in hun carrière te zetten. We zijn trots op het werk dat we doen om maritieme SAR een inclusieve en opwindende carrière voor vrouwen te maken", voegde hij toe.

Het #WomenInSAR-initiatief van de IMRF, dat in juni 2019 werd gelanceerd, heeft de afgelopen vijf jaar belangrijke bronnen en richtlijnen ontwikkeld die in elke SAR-organisatie kunnen worden gebruikt.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.