Wat is het werkgebied van een reddingstation?
Bemanningslid Thijs Veenstra laat de kijker in een serie vlogs kennismaken met het werk van de KNRM door antwoord te geven op vragen die er zijn over de KNRM. Dit keer gaat Thijs op zoek naar het antwoord op de vraag "Wat is het werkgebied van een reddingstation?"
Elk station is uniek
Elk station heeft een rijke historie, vaste tradities en materieel op voorraad om de hulp te verlenen die tijdens een melding nodig is. De KNRM heeft veel verschillende reddingboten. Per stations is besloten welke boot zij nodig hebben tijdens meldingen.
Bij de KNRM Blaricum hebben ze bijvoorbeeld een Athlantic 75. Dit is een boot van 7,5 meter lang. Elke boot heeft standaard een uitrustig waar ze hulp mee kunnen verlenen. Heb jij ook altijd willen weten wat de reddingboten allemaal aan boord hebben zodat de bemanningsleden hun melding goed kunnen uitvoeren? Thijs vertelt het in de vlog!
Hoe werkt een station?
Thijs is zelf bemanningslid bij de KNRM Blaricum. Hij neemt ons in deze vlog mee tijdens een oefening, maar hij laat je ook zien met welk materieel ze werken en hoe een zogenoemde "man over boord oefening" verloopt. Thijs heeft een vaste plek, en dus een vaste plek aan boord tijdens een melding waar hij ons alles over vertelt.
Wist jij bijvoorbeeld dat de KNRM altijd een vloot met reserveboten heeft liggen, zodat de stations altijd operationeel kunnen blijven? Hoe houden de redders contact met de kustwacht? En weet jij wat de bemanningsleden doen als de boot volloopt en deze moet worden leeggepompt? Bekijk de vlog en je weet precies hoe de KNRM-bemanningsleden hun meldingen zo goed mogelijk kunnen uitoefenen!