Hoe worden de reddingboten gealarmeerd?
Bemanningslid Thijs Veenstra laat de kijker in een serie vlogs kennismaken met het werk van de KNRM door antwoord te geven op vragen die er zijn over de KNRM. Dit keer gaat Thijs op zoek naar het antwoord op de vraag "Hoe worden de KNRM reddingboten gealarmeerd?"
Wat doet de KNRM precies?
De KNRM is dé hulpverlener op het water, op zee, en ruim binnenwater. Reddingboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende hulp en niet-spoedeisende hulp. Op basis van goed zeemanschap verleent de KNRM hulp op het water aan een ieder die hierom vraagt. KNRM redt en helpt, kosteloos. Sinds 1824 en dat blijft zo.
Voor de KNRM is het daarom erg belangrijk dat de meldingen goed worden opgepakt, en dat de persoon die de melding aanneemt vaststelt of er hoge urgentie bij de melding nodig is. Maar hoe gaat dat in zijn werk?
Zwaar bewaakt terrein
Je krijgt in deze vlog een kijkje achter de schermen bij het hart van het centrum waar alle meldingen binnenkomen. Thijs is dit keer namelijk op bezoek bij het Rescue Coordination Centre (JRCC) van de Kustwacht Nederland in Den Helder. Dat ligt op een zwaar bewaakt terrein van de Marine.
Wat gebeurt er nou precies als een reddingboot van de KNRM wordt ingezet? En hoe wordt bepaald welke boot er moet worden ingezet? Je krijgt het antwoord in de vlog!