Skip to main content

Reddingboot Breskens redt onderkoelde surfer

Datum: woensdag 02 mei 2018 | Sectie: Breskens

De Breskense reddingbootbemanning heeft woensdagnamiddag een 16-jarige surfer gered. De jongen is met onderkoelingsverschijnselen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een 16-jarige jongen gaat woensdagmiddag vanaf het strandje bij Hoofdplaat windsurfen op de Westerschelde. Na enige tijd gaat het mis en verliest hij zijn mast. Het lukt hem niet om zijn mast en zeil terug te bereiken, waardoor hij verder in de problemen komt. Even later is hij door de sterke stroming volledig uitgeput en kan zich alleen nog vastklampen aan boei VH11.

Familieleden op de kant zien dat het mis is en slaan alarm. Het Kustwachtcentrum alarmeert daarop de reddingbootbemanning van Breskens.

Met de grootste spoed zet reddingboot Zeemanshoop koers richting Hoofdplaat. Eenmaal ter plaatse wordt de jongen aan boord genomen en warm ingepakt. Hij is ziek en onderkoeld, waardoor de reddingbootbemanning via de meldkamer Zeeland met spoed een ambulance naar Breskens vraagt.

De reddingboot zet snel terug koers naar Breskens, waar de surfer even later overgedragen wordt aan de ambulancemedewerkers voor vervoer naar het ziekenhuis in Terneuzen.

De reddingboot vaart even later nog terug uit om te zoeken naar het vermiste zeil in het vaarwater. De mast en het zeil worden echter niet meer gevonden.

Tijdstip alarm: 16:28 uur
Wind: Zuid 6 Bft.
Zicht: Goed (12 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.