Opendag Harlingen  / Hulpverlenersdag

Opendag Harlingen / Hulpverlenersdag "Veilig Harlingen"

13 mei 2023

Opendag KNRM Harlingen

Benieuwd hoe het er aan toe gaat op KNRM station Harlingen? Benieuwd naar de werking van de Douane, brandweer, marechaussee of Kijlstra Ambulancedienst? Dan kun je op zaterdag 13 mei je hart op halen op en rond de Dokkade in Harlingen. ​De Nationale Reddingsbootdag is dit jaar extra uitgebreid en de verschillende diensten komen in actie. ​De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De hulpdiensten en Ondernemend Harlingen pakken groot uit. De stad staat in het teken van de hulpverleners. Zo zijn er diverse demonstraties, kun je een kijkje nemen bij het groot en klein materieel en staan er marktkramen waar hulpverleningsorganisaties over hun werk vertellen.  Naast bovenstaande partijen zijn ook C.L Internationaal Bergingsbedrijf, BDS (Borsch Duik Service) van de partij. In het dokje ligt de Zeesleepboot Holland en ook de Zonnepont de Jonge Seun is van de partij. Voor de kleinere gast is er een springkussen en modelboten in de vijver.

D​e KNRM houdt ​open huis en geven ​we een inkijkje in ons reddingswerk. ​W​e laten je​ graag​ zien welke reddingmaterialen we gebruiken, hoe een overlevingspak eruitziet en je kunt​ natuurlijk​ meevaren ​op een van ​​onze reddingboten.​ ​Bjorn Sietzema komt vertellen over de nieuwe "Van Wijk" klasse die over een paar jaar onze "Wiecher" zal vervangen.
Daarnaast is er een winkel waar je verschillende KNRM artikel kunt kopen en genoeg mogelijkheden om ook de innerlijke mens tevreden te stemmen. ​ Natuurlijk kun je ook in gesprek met onze redders en alles vragen wat je wilt weten over de KNRM en ons vrijwillige reddingswerk.​ ​​We zien je graag op zaterdag 13 mei. ​De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij